Lotul national worldskills

04.06.2024

𝐋𝐨𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬 𝐝𝐞 𝐆𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 

Vineri, 26 aprilie, la Timișoara, a avut loc 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬 𝐝𝐞 𝐆𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆, susținută de Carrefour România!A fost o zi plină de emoții intense, preparate gustoase și elevi talentați. Aflată la prima ediție, competiția, găzduită de Casa Calfelor Kolping Timisoara, a fost organizată după standarde internaționale, bazată exclusiv pe probe practice. La competiție au participat 𝟏2 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢 din Timișoara, București, Suceava, Lugoj, Slatina, Trușești, Bacău, Iași, Brașov și Focșani. În urma competiției s-a format 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬 𝐝𝐞 𝐆𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆, elevii clasați pe podium fiind pregătiți de Executive Chef Florin Kiss, expert WorldSkills. În urma perioadei de pregătire intensivă, unul dintre cei trei elevi va fi selectat pentru a reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024, cu sprijinul Carrefour România.𝐋𝐨𝐭𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬 𝐝𝐞 𝐆𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ este format din: Locul I: COROIAN ALEXIA DARIA NICOLETA de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timișoara, prof. Coordonator GIUCHICI MINODORA SIMONA Locul al II-lea: HUȚANU ANDRA MARIA de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, prof. Coordonator BACIU MONICA Locul al III-lea: DORU LUCIAN NASTA de la Colegiul Economic Viilor București, prof. Coordonator DINU MONICA GABRIELAAm avut alături un juriu excepțional, format din adevărați experți în gastronomie, cărora dorim să le mulțumim pentru implicare și atenția acordată detaliilor :Florin Kiss – Executive Chef, expert WorldSkillsCheregi Daniel – Executive Chef, owner Restaurant MerlotErnest Hajdo – Executive ChefGigel Ciutacu – Maestru în artă culinară𝑃𝑟𝑒𝑚𝑖𝑢𝑙 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝐹𝑖𝑛𝑒 𝐶𝑢𝑖𝑠𝑖𝑛𝑒, în valoare de 500 de EUR, powered by Carrefour România, a fost decis în urma evaluării realizate de Stefan Urziceanu, Head of CSR în Carrefour România, din perspectiva de client HoReCa, dornic să exploreze și să aprecieze preparate culinare de calitate, pregătite cu responsabilitate. Câștigătoarea acestui premiu a fost Coroian Alexia de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timișoara, prof. Coordonator Giuchici Minodora Simona. Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă din România este organizată de WorldSkills Romania, Asociația GIDE, Casa Calfelor Kolping Timisoara, Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu Timisoara și sustinută de Carrefour Romania. Competițiile WorldSkills sunt recunoscute oficial de Ministerul Educației prin Calendarul Concursurilor Naționale Școlare nr. 24750 din 29.01.2024. Detalii aici: https://shorturl.at/kGQS5.Detalii la: https://carrefour.ro/.../competitia-worldskills-de... Stefan Urziceanu, Alina Gamauf, Andreea Stavre, Angélique DIARRA, Marie-Astrid Raoult, Julie André#vocationaleducation #SustainableCooking #reducingwaste #localfood #student #teachers #green #EuropeanYearOfSkills #CarrefourRomania #worldskills #WorldSkillsRomania #UnitedBySkills

În perioada 15-27 mai are loc programul de pregătire intensivă a 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝𝐒𝐤𝐢𝐥𝐥𝐬 𝐝𝐞 𝐆𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞 𝐒𝐮𝐬𝐭𝐞𝐧𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆, coordonat de Executive Chef Florin Kiss, expert WorldSkills și susținut de Carrefour Romania!În urma Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă s-a format Lotul Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, acesta fiind pregătit de Executive Chef Florin Kiss. Pregătirea are loc la Hotel Bellavista Deta / Bellavista Ballroom & Restaurant Bellavista. Timp de două săptămâni, aceștia se focusează pe a își îmbunătăți abilitățile fundamentale în bucătărie, inclusiv controlul temperaturii, tehnici de amestecare, manipularea precisă a ingredientelor și cunoașterea texturilor și consistențelor.La finalul perioadei de pregătire intensivă va exista o selecție din două probe – cea de viteză, în care elevii trec prin 5 teste diferite contratimp, dar și proba în care trebuie să pregătească un meniu complet (starter, fel principal, desert). Unul dintre cei trei elevi va fi selectat în urma acestor probe pentru a reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024, cu sprijinul Carrefour România.Lotul Național de Gastronomie Sustenabilă este format din: HUȚANU ANDRA MARIA de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi, prof. Coordonator Monica BaciuDORU LUCIAN NASTA de la Colegiul Economic Viilor București, prof. Coordonator Monica Dinu CuzmencoSCUTARIU VASILE SEBASTIAN de la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară "Vasile Adamachi" din Iași, prof. Coordonator Roxana Mihaela CociorvăMulțumim Hotel Bellavista Deta / Bellavista Ballroom & Restaurant Bellavista (Diana Iotcov) pentru găzduire! Mulțumim expertului nostru WorldSkills, Executive Chef Florin Kiss pentru grija și pregătirea membrilor lotului, precum și Carrefour Romania pentru susținere! Competițiile WorldSkills sunt recunoscute oficial de Ministerul Educației prin Calendarul Concursurilor Naționale Școlare nr. 24750 din 29.01.2024. Detalii aici: https://shorturl.at/kGQS5.Stefan Urziceanu, Alina Gamauf, Andreea Stavre, Angélique DIARRA, Marie-Astrid Raoult, Julie André#vocationaleducation #SustainableCooking #reducingwaste #localfood #student #teachers #green #EuropeanYearOfSkills #CarrefourRomania #worldskills #WorldSkillsRomania #UnitedBySkills #carrefourfoundationfrance